Några kända skateboardåkare

Rodney Mullen

Mullen har ägnat sig åt skateboardåkning ända sedan 70-talet och slutade år 2000. Han anses vara en riktig legend inom skateboardbranschen och har också anlitats som stuntman i filmer. Mullen är mest känd för att ha utvecklat street-stilen och gett upphov till en mängd ticks som tidigare inte fanns. Casper slide är ett av dem. Idag är han affärsman och driver ett eget företag.

Tony Hawk

Denne åkare är förmodligen världens mest berömda skateboardåkare genom tiderna. Mellan 1980 och 2000 tog han hem ett stort antal segrar, bl. a. VM-guld i Sverige 1995. Hawk var den förste som lyckats göra en 900-gradersrotation i luften med sin skateboard. Han har senare medverkat i åtskilliga TV-serier och filmer.

Per Holknekt

Ja, Lena Philipssons föredetting som dessutom är en viktig del av klädmärket Odd Molly och en stor affärsman, började som ihärdig skateboardåkare på Los Angeles gator. Han kommer ursprungligen från Dalarna men flyttade till Kalifornien där han blev professionell skateboardåkare och vann många tävlingar. Per Holknekt är även grundare av tidskriften Transworld Skateboarding. Dock blev han hemlös p.g.a. droger och missbruk och flyttade sedan hem till Sverige där han har figurerat i många tidningsspalter.