Så startar och driver du en skateboardbutik

Om skateboard är ditt största intresse här i livet så kanske du även skulle vilja ha möjlighet att tjäna ditt levebröd på brädorna. Det behöver inte vara omöjligt. Även om du inte är en professionell skateboardåkare som turnerar och tjänar pengar på det, utan mer en ”hobbyåkare” som åker för nöjes skull så finns det lösningar. Du kan t ex starta en skateboardbutik. Det första du bör göra om du har dessa tankar är att kolla marknaden. Undersök vilket underlag finns i ditt närområde till exempel. Det här har du säkert redan koll på om du åkt skateboard i många är, då känner du redan till vilka kunder som finns i närheten. Även om du bor på en mindre ort behöver det inte heller vara något hinder. Samtidigt som du öppnar din fysiska butik kan du även ha en bra onlinebutik där du marknadsför och säljer dina produkter. Detta kräver naturligtvis en del kunskaper men det finns många olika starta eget kurser du kan gå.

Alltid först med det senaste

Driver du din egen butik så väljer du självklart ditt eget sortiment. Du bestämmer själv om du vill ha ett mer klassiskt utbud med standardbrädor eller om du även skall haka på alla de senaste trenderna i branschen. Det kommer hela tiden nya modeller och en av de många spännande nyheter du kan tänka på är förstås Yiiboarden. Den är en eldriven bräda på två hjul som gör 20 km i timmen under bra förhållanden. Denna typ av bräda kanske inte är något för den inbitne skateboardåkaren men bör dock finnas med i sortimentet eftersom det alltid är bra att visa sig i framkant vad gäller nyheter och trender. Om du endast marknadsför det klassiska utbudet av fyrahjulsbrädor riskerar du att missa de åkare om gillar den här typen av brädor. Även om det skulle visa sig att detta bara blev en dagslända är det ju inget problem att oroa sig över, det är enkelt att att ta bort en artikel ur sortimentet och därefter hålla utkik efter nästa trend som är på ingång.

Den dagliga verksamheten

Att driva eget kräver naturligtis en del baskunskaper i ekonomi och marknadsföring. Väljer du att gå en starta eget kurs får du de flesta av dessa bitar med kursen. Ett annat problem kan vara ditt cash flow, som nystartad företagare behöver du få in pengar snabbt i företaget så att du har råd med alla dina omkostnader. En mycket bra lösning på detta problem är att sälja fakturor till ett faktureringsbolag. Då slipper du den tidsödande processen med att fakturera och kan i stället fokusera mer på kunderna i den dagliga verksamheten. Anlitar du ett faktureringsbolag slipper du även vänta den obligatoriska faktureringsperioden innan du får betalt för dina varor. Faktureringsbolaget tar på sig den biten och du får pengarna in i ditt eget företag omedelbart, vilket är en stor fördel som nyetablerad företagare. Visst kostar det att sälja sina fakturor till ett faktureringsbolag men det är i många fall väl värt den kostnaden.