Datorspel med tema skateboard

Skateboardingkulturen blomstrade under Tony Hawks era, och ett flertal datorspel kom därför att lanseras med temat skateboard. Med dessa datorspel fick de med ett intresse för skateboarding chansen att uppleva extrem skateboarding för sig själva, och spela med sina vänner. Skateboarding är idag populärt även i Sverige, men det kan vara smart att använda sig av ett cykellås från exempelvis tooorch.com, för att hålla sin skateboard säker. I denna artikel presenteras ett par av de bästa datorspelen där man kan åka skateboard!

Tony Hawks Underground

Tony Hawks underground är ett av de mest populära spelen för skateboarding. Spelet släpptes år 2003 till ett flertal plattformer, däribland Playstation 2, Xbox, samt Game Boy Advance. Spelet hade ett unikt soundtrack, imponerande grafik för tiden, och erbjöd en väldigt kul spelupplevelse. Man kunde även spela ihop med en vän, och tävla tillsammans i ett flertal olika spellägen. Spelet hade även till skillnad från andra liknande skatingspel en handling, där man fick spela en karaktär som utvecklas till att bli en professionell skateboarder.

Skate 3

Skate 3 är ett modernare alternativ för den som älskar spel med tema skateboard. Skate 3 lanserades år 2010, och utgjorde det tredje spelet i Skate-serien. Skate 3 var inte särskilt framgångsrikt till en början, men tack vare YouTubers som PewdiePie fick spelet stor uppmärksamhet och kom att säljas i många exemplar så sent som år 2014. Skate 3 är till skillnad från Tony Hawks Underground mycket mer realistiskt, något som uppskattas av seriens fans. Man kan i detta spel skapa sin egen skater och även sin egen skateboard, och utforska en helt öppen värld. Man kan även skapa sin egen skatepark i spelet, och dela med sig av den till sina vänner.