Skateboardmärket Element

Förra året firade ett av världens mest älskade och respekterade skateboardmärken 25 år. Professionella skateboardåkare som Nyjah Huston och Tom Schaar är stora fan av märket som grundades av Johnny Schilleref år 1992. Idén till märket föddes efter att Schillrefs egna karriär som skateboardåkare tog fart och han blev sponsrad med såväl skateboardbrädor som skor och kläder. Dock slutade det alltid med att han satte sin egna prägel på de sponsrade produkterna, då han aldrig var helt nöjd med deras utseende eller bekvämlighet. Dessutom hade Schillref en konstnärlig talang som han behövde få utlopp för och det slutade med att han ritade och målade på allt från sina brädor till sina t-shirtar. Märkena han samarbetade med uppskattade hans kreativitet och några av dem köpte till och med rättigheterna till hans verk.

Sportens positiva inverkan

 

Inspirationen för Element kom från Johnny Schillerefs struliga uppväxt. Han har sagt att skateboardåkandet har räddat hans liv och en anledning till att han startade Element var för att ge andra möjligheten att göra en positiv förändring med hjälp av sporten. Schilleref längtade också efter att skapa produkter som var miljövänliga och etiskt tillverkade. Idag är Element en av världens största tillverkare av skateboardbrädor och streetwearmärken. För dig som gillar den sportiga stilen finns det en sajt som har samlat alla dina favoritlags kläder. nhl shop har riktigt coola streetkläder och kepsar samt andra typer av accessoarer.

Skateboardåkning för integration

Element har för avsikt att ge tillbaka och har därför investerat i ungdomar som är intresserade av skateboardåkning. Att idrott kan hjälpa unga att hamna på rätt spår är ett koncept som delas av ett svenskt projekt som låter ungdomar prova på skateboardåkning. Genom att bygga skateboardramper på flyktingförläggningar och hjälpa unga att lära sig att åka är tanken att möjliggöra integration med “Hela Sverige rullar”, som projektet heter. Målet är att ge nyanlända flyktingar en identitet och en gemenskap via sporten.