Börja tävla i skateboard

Om du är riktigt duktig på skateboard kanske du har planer på att börja tävla. I Sverige anordnas det flera stora tävlingar årligen med lite olika inriktningar. Du kan själv välja vilka tävlingar du tycker passar bäst. Om du har höga ambitioner kan du även kolla på tävlingar utomlands och se om det finns några där som du kan delta i. Dock krävs det att du har stöd och stöttning bakom dig då det är en del jobb med att åka på tävlingar och att satsa seriöst på en skateboardkarriär.

Köp en bil och åk på tävlingar längre bort

Något som hindrar många från att delta i tävlingar är att de ligger på för långt avstånd. Kanske har du själv avstått tävlingar på grund av att de ligger i andra delar av Sverige eller i utlandet? Lösningen på detta kan vara att gå ihop med en kompis eller familjemedlem och köpa en begagnad bil tillsammans. Genom att vända er till en seriös bilhandlare får ni försäkring på att den begagnade bilen är i gott skick och kan köras säkert på vägarna. Kanske ni turas om att köra och resa till tävlingarna tillsammans? Det är lite roligare att åka och tävla när du har stöd från någon som står dig nära. När ni vänder er till en bilhandlare kommer ni ha många modeller att välja på och inom många prisklasser, vilket är ett stort plus.

Sök ekonomiskt stöd

Om du tar ditt tävlande seriöst kommer du ha möjlighet att söka ekonomiskt stöd från Sveriges skateboardförbund. Det är till för de svenska skateboardåkare som representerar Sverige i internationella tävlingar. Därför måste du vara beredd på att jobba riktigt hårt för att kunna söka detta stöd. Du kan få mellan 3 000 och 5 000 kronor om du blir beviljad. Alla som är över 18 år och har ett svenskt medborgarskap är välkomna att lämna in en ansökan. Det är främst avsett för att du ska kunna resa till och från tävlingar. Om du är med i en lokal skateboardförening kan du också höra med dem om det finns någon typ av sponsring eller stöd du kan ansöka om. Oftast vill de gärna hjälpa till att supporta vid tävlingar och liknande om de har en talang i klubben. Det beror också mycket på hur det ser ut ekonomiskt.