Skateboard oh ah ah

Den gamla hiten av Sten & Stanley var på sin tid banbrytande när de sjöng om skateboarden och om hur de for ner för backen. Nu för tiden är skateboard inte lika banbrytande men likväl lika populärt om inte mer populärt. En solig dag i valfri stad så är det nästan alltid några ungdomar som är ute och åker skateboard och försöker sig på tricks. Skateboarden eller skejtboarden som det också stavas på svenska kom till världen på 1950-talet och som så mycket annat så kom den från USA. Vi har mycket att tacka den stora nationen i väst för när det kommer till kulturella influenser.

Nya versioner av skateboard

Nu har skateboarden utvecklats till att inte bara vara helt manuell. Flera olika modeller finns med elektriska motorer och som inte bara är roligt för föraren utan också kan ses som ett transportmedel. Istället för att använda elsparkscyklarna som finns runt omkring i alla våra städer så väljer många att använda sig av sin elektriska skateboard. Det kan bli ett transportmedel som med tiden konkurrerar ut bilar från de allra innersta kärnorna av våra städer. Det finns folk som förespråkar helt bilfria stadskärnor. I alla fall bilar som inte är miljövänliga och smutsar ner luften inne i städerna. Det finns även så kallade longboards som även de används som transportmedel av många då de ofta går mycket snabbare än en skateboard.

Tony Hawk var pionjär

Många av oss har spelat Tony Hawk som dator- eller tvspel och därigenom upptäckt tjusningen med skateboard. Kanske var det detta spel som fick många ungdomar att ge sig ut och testa sin nyinköpta skateboard. Det finns många olika märken och modeller såklart som inom allt annat och är du helt ny inom området så är det bäst att rådfråga en mer erfaren person eller till och med någon i butik vad för skateboard du ska köpa. Det finns skateboards för nybörjare och för mer erfarna personer och det handlar om vilken balans du har.