Tips för nybörjare

Många småkillar tjatar redan i tidig ålder på sina föräldrar om att köpa en skateboard. Och visst kan man ge knattarna en bräda redan när de är i femårsåldern men man ska givetvis se till att den kommer från ett auktoriserat märke och har fått bra betyg i tester. Annars kan ungarna komma hem med både skrapsår och utslagna tänder. Skydd är också mycket viktigt såsom hjälm, knäskydd och armbågsskydd. Däremot kan man glädja alla vuxna med att barn har betydligt färre olyckor än vuxna eftersom de är så mjuka i kroppen.

När ska man börja?

Egentligen finns det ingen åldersgräns för att köra skateboard men de flesta brukar börja i sjuårsåldern. I Stockholm finns det en skatepark där ungdomarna kör för fulla muggar och ibland kommer det även in fyraåringar för att börja öva.

Vad göra i början?

Börja inte med svåra tricks och branta backar om du är nybörjare. Träna på platta underlag och lär känna din bräda ordentligt först. Det första man kan börja göra är att svänga lite i kurvor och rulla lite med skateboarden innan man ger sig in på svårare varianter. En lärare är alltid bra att ha till hands.