Bygg din egen skateramp

Skateboard har blivit en väldigt populär sport och detta förväntas öka ännu mer efter att skateboarden introduceras som ny OS-gren. För att fler skall kunna njuta av skateboard och allt roligt som den kan ge finns det ett initiativ som skall göra skateboardparker mer inkluderande och tillgängliga. Detta skall få fler, och framför allt de grupper som idag är underrepresenterade inom sporten, att våga prova på åkningen. Detta är ett mycket välkommet förslag och förhoppningsvis kan detta projekt hjälpa till att sprida kunskap om sporten och göra fler uppmärksamma på dess existens.

Bygg din egen ramp

Det spelar ingen roll om du är sugen på att börja åka skateboard, eller om du redan är en erfaren åkare. Att bygga sin egen skateboardramp är faktiskt inte speciellt komplicerat bara man tar sig tid, förbereder ordentligt och skaffar en eller ett par vänner som kan hjälpa till med vissa svåra och styrkekrävande moment. Material hittar du på välsorterade byggvaruhuset Buildor, där du lätt och smidigt kan botanisera runt i onlineshoppen efter alla delar som behövs för att bygga en rolig och utmanande ramp. En korrekt byggd ramp kommer hålla i många år så att du kan träna dina tricks på den under lång tid framöver. Här finner du en noggrann ritning för hur du bygger din ramp steg för steg. Rampen bör naturligtvis byggas av stabila och robusta delar som tål en hel del belastning. Viktigast är naturligtvis skivan som utgör överdelen på rampen, och är det material som själva åkningen skall ske på. Detta underlag behöver naturligtvis tåla vatten och vind och den typ av slitage som många timmars skateboardåkning kan ge.

Utnyttja de möjligheter som finns

Om du inte har möjlighet att bygga din egen skateboardramp innebär det inte nödvändigtvis att du inte kan åka bräda. Här hittar du Sveriges skateboardförbunds guider till svenska skateboardanläggningar. De innehåller allt från inomhushallar och skateparker till riktigt bra streetspots. Vi vill dock påminna om att alltid åka på platser som har hög säkerhet, både för dig som åker och för de medmänniskor som finns runt omkring dig.